Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο του Άργους Ορεστικού

 Του Θανάση Μπατσόπουλου

Θα αδικούσαμε τους δημότες,, αλλά και περισσότερο την κάθε εξουσία του Δήμου Άργους Ορεστικού, αν θα λέγαμε πως η πολιτιστική και πνευματική τους διάθεση που μετατρέπεται σε δράση, και η αγάπη τους για τον πολιτισμό με την γενική του έννοια, είναι μία απλή σύμπτωση και όχι ένας πραγματικός ενθουσιασμός, που εκφράζεται σαν καθημερινό αναγκαίο βίωμα με κύριο στόχο να ομορφαίνουν την ζωή τους.


Βέβαια δεν είναι τόσο απαραίτητο να αναφερθούμε σε πάρα πολλά που αποδεικνύουν αυτήν την αλήθεια. Άλλωστε τα τελευταία γεγονότα και μόνον αποτελούν αυτά και μόνο την τρανταχτή και αναμφισβήτητη απόδειξη αυτής της πραγματικότητας, χωρίς να χρειαστεί να αναφερθούμε στο πολιτιστικό τους παρελθόν, και ούτε να υπενθυμίσουμε ότι πάντα, όχι μόνο συμμετέχουν απλά σε όλα τα πολιτιστικά, αθλητικά και πνευματικά δρώμενα του δήμου τους, αλλά βοηθούν με ουσιαστική συμμετοχή για την συνεχή βελτίωσή τους.

Τρία μεγαλόπνοα έργα εγκαινιάστηκαν που θα βελτιώσουν αποτελεσματικά την πολιτιστική ζωή τους.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί και θα φιλοξενήσει μέσα από τις έρευνες που συνεχίζονται από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες στην περιοχή, σημαντικά ευρήματα που εξιστορούν την πορεία και την ζωή του λαού αυτού του τόπου από αρχαιοτάτων χρόνων.
Επίσης τα εγκαίνια του περικαλλεστάτου ναού του Αγίου Νεκταρίου, που ικανοποιεί τις επιθυμίες των πιστών.

Και το τρίτο επίσης σημαντικότατο, τα εγκαίνια του μεγαλόπρεπου Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου των πεντακοσίων θέσεων, που φιλοξένησε μάλιστα με τα εγκαίνιά του το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνει ανελλιπώς ανά διετία ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος του δήμου.

Δεκαπέντε χρόνων προσπάθειες χρειάστηκαν για να φθάσει στο αίσιο πέρας της αποπεράτωσης αυτού του τόσο σημαντικού αποκτήματος. Και το χάρηκαν δεόντως οι δημότες και οι συντελεστές τους, και γιατί όχι και όλοι εμείς.
Σε αντίθεση βέβαια παράλληλα την απογοήτευση που νιώθουν οι δημότες της Καστοριάς, για τις εξουσίες της πόλης τους, που δεν ενδιαφέρθηκαν και αμέλησαν εγκληματικά για να έχει ένα παρόμοιο απόκτημα η πόλη τους.

Συνέχεια του άρθρου στην εφημ. "ΟΔΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου