Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Σύλληψη υπαρχιφύλακα για κατάχρηση εξουσίας στην Κρυσταλλοπηγή


Υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο Υπαρχιφύλακας, που εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή, κατά τις ώρες 14.00-22.00, στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, με αποτέλεσμα 16 Αλβανοί υπήκοοι να εισέλθουν, με πλαστά έγγραφα, παράνομα στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, που διενεργήθηκε, στο 15ο χλμ. της εθνικής οδού Κρυσταλλοπηγής -Καστοριάς, στο συγκεκριμένο λεωφορείο, διαπιστώθηκε ότι οι δεκαέξι από τους συνολικά 48 επιβάτες, είχαν διαβατήρια που έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Κάποιοι από τους κατόχους, κατέθεσαν ότι οι πλαστές σφραγίδες είχαν τοποθετηθεί στην Αλβανία. Σε έναν είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις, ενώ ένας κατείχε και χρησιμοποιούσε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας και να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου