Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το σαραβαλάκια και ο Δήμος

Με ευχάριστη έκπληξη αντικρίσαμε την τοποθέτηση των πορτοκαλί κώνων στους δρόμους της Καστοριάς που διευθετούν και βοηθάνε στην απρόσκοπτη κίνηση  στους δρόμους της πόλης.
Επιτέλους είδαμε, μετά απο τριάμισι χρόνια,  μια κίνηση απο την δημοτική αρχή που δείχνει πως υπάρχει μια διάθεση να συνεισφέρει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Κίνηση απλή, αποτελεσματική και χωρίς ιδιαίτερο κόστος.


Το επικοινωνιακό όφελος  όμως θα βελτιστοποιούνταν αν έκανε και κάτι που φαντάζει απλό και αυτονόητο, το οποίο όμως παρ' όλα αυτά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα παρά τις συνεχιζόμενες εξαγγελίες.
Αναφερόμαστε στα δεκάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που "κοσμούν" τους στενούς δρόμους  της πόλης μας και δημιουργούν, τουλάχιστον, δύο προβλήματα.

1ον Αποτελούν εστίες μόλυνσης και

2ον Καταλαμβάνουν παράνομα, 24 ώρες το 24άωρο και 7 μέρες την εβδομάδα τις αντίστοιχες θέσεις πάρκινγκ, σε μια πόλη που λόγω της παλιάς ρυμοτομίας της, η κάθε θέση είναι πολύτιμη.

Η λέξη παράνομα έχει κυριολεκτική σημασία γιατί οι πονηροί κάτοχοί τους όταν παρέδωσαν τις πινακίδες τους, υπέγραψαν υπεύθυνη (;) δήλωση πως έχουν ιδιωτικό χώρο για να σταθμεύσουν το όχημά τους. Βέβαια θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που ο Νεοέλληνας συμπεριφέρεται έτσι ;
Όχι βεβαια, αλλά η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του.
Ίσως αυτός να έχει και το ελαφρυντικό ότι του είναι δύσκολο να το αποχωριστεί  μετά από τόσα που περάσανε μαζί όλα αυτά τα χρόνια ...
Οι αρχές του δήμου έπρεπε, εντός διμήνου το πολύ, να είχαν φορτώσει για ανακύκλωση όλα αυτά τα σαραβαλάκια. Αντί αυτού, είμαστε στα τελειώματα του Ιουλίου, έχουν περάσει 7 ολόκληροι μήνες και η δημοτική αρχή επαίρεται πως ΘΑ λύσει το πρόβλημα.
Δεν χρειάζεται να βιάζεστε. Λίγο ακόμα και να, έφτασε ο Νοέμβρης.
Μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας να μειωθούν και, ο τόσο στενά συναισθηματικά δεμένος μα το παλιό σαραβαλάκι  κάτοχός του, να πληρώσει τα τέλη και να το καμαρώνει, νόμιμα πλέον, κάθε πρωί  που ξεκινάει για την δουλειά με το καινούργιο αμάξι του φυσικά.
Γιατί το απλό και το αυτονόητο, σε αυτήν την πόλη, συναντάει τόσες δυσκολίες στον δρόμο της υλοποίησής του ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου