Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

"Έργα και ημέρες" στον Γράμμο


Σε δικαστική διαμάχη με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχει αναγάγει την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου στο Γράμμο, ο γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων και επίδοξος Δήμαρχος Καστοριάς, Κώστας Κοντόπουλος, διεκδικώντας χρήματα του δημοσίου, για ένα έργο, που κυριολεκτικά “εκτέλεσε”, όπως δείχνουν οι σχετικές φωτογραφίες!

Μαζί μ΄ αυτό, έχει προκληθεί ανυπολόγιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, στην καρδιά του Γράμμου, από τα υπολείμματα της διαβρωμένης ασφάλτου, που ασυνείδητα έριξαν κάποιοι, στα ρέμματα των πηγών του Αλιάκμονα! Από τις τρεις εργολαβίες, που συμμετείχαν ως κοινοπραξία στον διαγωνισμό, του οδικού άξονα
Νεστόριο - Πεύκο - Πευκόφυτο, οι δύο των κυρίων Βασίλη Δέδε και Γάρου - Κοχλιάδη εκτέλεσαν άψογα το έργο, στα τμήματα που τους αναλογούσαν, ενώ η τρίτη του κ. Κοντόπουλου, παρουσίασε από την αρχή προβλήματα, στην πυκνότητα του μίγματος, με αποτέλεσμα η άσφαλτος, να πάρει την μορφή “μπακλαβά”!
Περίπου 3,5 χιλιόμετρα δρόμου (όπως τα μέτρησε το κοντέρ του αυτοκινήτου) έχουν διαβρωθεί τελείως, από τις καιρικές συνθήκες, επειδή προφανώς η (ο Θεός να την κάνει....) άσφαλτος, έπεσε σε απογορευτικές για την περιοχή εποχιακές περιόδους!


Παρ΄ όλα αυτά, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο κ. Κοντόπουλος, κατάφερε να αποσπάσει από τις τεχνικές υπηρεσίες, την πιστοποίηση της καλής εκτέλεσης του έργου, με τρόπο που αμφισβητείται έντονα από την Ν.Α. και προχώρησε με νομικά μέσα στην διεκδίκηση των... δεδουλευμένων!
Τα υπόλοιπα, παίχθηκαν ανάμεσα στα δικηγορικά και δικαστικά γραφεία, τα οποία εξέδωσαν
άμεσα, εντολή δέσμευσης των χρημάτων της Νομαρχίας, που βρίσκονται κατατεθημένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ακόμα και για δράσεις που δεν αφορούν τις δημόσιες δαπάνες, με αποτέλεσμα η Νομαρχία να μην μπορεί να πληρώσει τους μεταφορείς των μαθητών...
Και σ΄ αυτό ελέγχονται οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, για την σπουδή που επέδειξαν
στη δέσμευση των χρημάτων. Το οξύμωρο είναι ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος, σε κάποιες από τις... οβιδιακές μεταμορφώσεις του, εμφανίζεται, άλλωτε ως υπέρμαχος του δημοσίου συμφέροντος και άλλοτε ως υπέρμαχος... του εαυτού του! Όπως στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Καστοριάς όπου από τη θέση
του επικεφαλής της ελλάσσοντος μειοψηφίας,κατακεραυνώνει τον δυστυχή Δήμαρχο, γιατί έβαλε υποθήκη την κληρονομιά Παπαλαζάρου! Ή κομπορρημονεί γιατί έπιασε στον “ύπνο” τον δήμο και πήρε το αρχοντικό Νταή, μέσα από τα χέρια του...
Αυτό αποτελεί μια τυπική “γκραβούρα” του συστήματος, έτσι όπως λειτούργησε μέχρι τώρα και
έφερε τον τόπο εδώ που τον έφερε... Το κακό είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι, αναλαμβάνουν “αφιλοκερδώς” να τον σώσουν! Με μοναδικό αντάλλαγμα την ψήφο των δημοτών...
Τα υπόλοιπα είναι δική τους υπόθεση...

Πηγή : εφημ. "Καστοριανή Εστία"

1 σχόλιο:

  1. Τελικά φαίνεται πως το blog μας ενόχλησε κάποιους πάρα πολύ.

    Απο τις αρχές Αυγούστου το ntoltso.blogspot.com, δέχτηκε επίθεση απο hackers, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία απολύτως πρόσβαση στο blog παρόλο που η google παρέχει υψηλή ασφάλεια στο mail της και στις εφαρμογές της όπως είναι το blogspot.
    Το ίδιο συνέβη λίγες μέρες αργότερα και στον αντίστοιχο λογαριασμό στο facebook (ntoltso kastoria)

    Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιώντας παράνομα, αθέμιτα και "σκοτεινά" μέσα προσπαθούν να φιμώσουν την ενημέρωση και την ελεύθερη άποψη.
    Μέχρι τώρα τους βόλευε που είχαν ελεγχόμενα, σχεδόν όλα τα σημαντικά μέσα ενημέρωσης που είχαν μια σχετικά μεγάλη επιρροή στον κόσμο της Καστοριάς.

    Τους χαλάσαμε την "μαγιά" και επιστράτευσαν αυτόν τον ύπουλο και υποχθόνιο τρόπο για να "απαντήσουν" και να μας κάνουν να σωπάσουμε.

    Αυτό χαρακτηρίζει το "ποιόν" τους για άλλη μια φορά και ρίχνει τις μάσκες φανερώνοντας το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας τους.

    Ο πολίτης της Καστοριάς ας τους κρίνει.
    Τους παραδίδουμε σε εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή